Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی استان تهران گفت: متاسفانه ما ایمنی را در اولویت قرار نداده‌ایم چون تفکر ایمنی نداریم. ایمنی نه تنها هزینه نیست، بلکه سرمایه‌گذاری است، اگر بتوانیم این مسئله را درک کنیم بسیاری از اتفاقات حل می‌شوند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، امیدرضا ریاحی  در اجلاس سازندگان و طراحان اصفهان با به نمایش گذاشتن عکس‌هایی از حادثه متروپل آبادان بر اهمیت معقوله ایمنی در سازه‌ها تاکید کرده و  اظهار داشت: در زمان بازدید فنی از باقی‌مانده ساختمان متروپل بسیاری از خانواده‌های داغدار در صحبت با رئیس سازمان حلال احمر از تنها ماندن‌شان گلایه می‌کردند، در حادثه متروپل بررسی‌های اولیه شکل گرفته و بررسی ابعاد مختلف حادثه از نظر حقوقی و اداری پیچیدگی‌های فراوانی دارد و همه انگشت اتهام را به سمت همدیگر می‌برند اما سوال اینجاست که مقصر کیست؟ چه کسی باید جوابگوی خانواده‌های داغدار باشد؟ شهرداری‌ یا نظام مهندسی؟ دانشگاه یا استانداری؟ واقعیت آن است که همه ما مقصر هستیم!

وی افزود: همه ما در فاجعه متروپل مقصر هستیم، دانشگاه مقصر است به خاطر آموزشی که نداد، جامعه مهندسان به خاطر برخورد سهل‌انگارانه مقصر است، شهرداری مقصر است چون فرایند صدور جواز و تایید نقشه‌ها را از دریچه سازمانی عبور نداد و همه در این فاجعه درگیر و دخیل هستیم چون برای ایمنی جایگاهی ایجاد نکرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دنیا یک شعار معروف وجود دارد، اول ایمنی، در بسیاری از کارگاه‌ها و محیط‌ها این تابلو قابل مشاهده است اما توجهی به آن نداریم چرا؟ چون تا به امروز تفکر و پندار ایمن نداشته‌ایم.

عضو هیئت مدیره نظام مهندسی استان تهران بیان کرد: ایمنی از تفکر و ذهن انسان آغاز می‌شود اما متاسفانه ما ایمنی را هزینه دانستیم در حالی که این دیدگاه درست نیست. در ساخت پروژه‌های مختلف برای همه امور از ماه‌ها قبل برنامه‌ریزی صورت می‌گیرد اما هیچ برنامه‌ای برای ایمنی نداریم. این در حالی است که دنیا به این نتیجه رسیده که ایمنی یکی از ابعاد موفقیت پروژه‌ است و باید از همان ابتدا پروژه‌ها در این مورد برنامه‌ریزی اولیه صورت بگیرد اما این اتفاق رخ نمی‌دهد چون ایمنی در اولویت ما نیست.

وی با بیان اینکه ریسک‌پذیری ایرانی‌ها به شکل خطرناکی افزایش پیدا کرده است، گفت: آستانه تحمل ریسک ما بسیار بالا رفته و این بسیار خطرناک است، ما در بسیاری مواقع ایمنی را فدای سرعت کار می‌کنیم. این روزها خبرهای زیادی درباره تسهیل فرایند صدور پروانه به گوش می‌رسد، فرایندهای اداری قابل بهبود و اصلاح هستند اما حذف کردن هرکدام از اجزای خدمات مهندسی و پرداختن به ایمنی از جمله مکانیک خاک، کنترل نقشه و غیره می‌تواند فاجعه آفرین باشد. نباید ایمنی را فدای سرعت کنیم و همه این موارد دلائل متعددی هستند که نشان می‌دهند ما برای ایمنی جایگاهی ایجاد نکرده‌ایم. ایمنی نه تنها هزینه نیست، بلکه سرمایه‌گذاری است، اگر بتوانیم این مسئله را درک کنیم بسیاری از اتفاقات حل خواهند شد.

نگاهی به آغاز اجلاس سازندگان و طراحان اصفهان؛ از کمپین "ساختمان ایمن، شهر ایمن" رونمایی شدمعاون رئیسی: آزادراه شیراز-اصفهان تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسدذینفعان متعدد، کلاف ایمنی بازار بزرگ اصفهان را پیچیده‌تر کرده است/میراثی کهن در خطر آتش

ریاحی بیان کرد: این روزها در ادبیات سرمایه‌گذاری با عبارت سرمایه‌گذاری مسئولانه برخورد داریم و از این به بعد باید تاکید بیشتری بر این عبارت داشته باشیم. هر سرمایه‌گذاری که صورت می‌گیرد باید مسئولانه باشد، سرمایه‌گذاری مسئولانه به پایداری توجه دارد، سرمایه‌گذاری مسئولانه به ایمنی دوره ساخت و بهره‌برداری و توسعه پایدار توجه دارد. ایمنی به صبر نیاز دارد، هرجایی و در هر حوزه‌ای که دست به قلم بردیم و خواستیم که فعالیتی را اجرا کنیم باید مکث کنیم، فکر کنیم و برنامه‌ریزی داشته باشیم. افرادی که با مبنای مدیریت آشنایی دارند با چرخه‌ای به نام PDCA‌ آشنایی دارند و مدیری که این چرخه را درک نکرده باشد باید استعفا دهد. مدیری که از چرخه بهبود مستمر به عنوان یک قالب فکری استفاده نکند، نمی‌تواند برنامه‌ریزی درست و اجرای صحیحی داشته باشد.

وی با بیان اینکه ما در حوزه ایمنی به برنامه‌ریزی و زمان نیاز داریم، افزود: در پروژه‌های ساخت و ساز، ایمنی از میز طراحی آغاز می‌شود و همه طراحان، مهندسین معمار، محاسبان سازه، طراحان تاسیسات و غیره در این حوزه نقش پررنگی دارند. در گذشته ایمنی تنها به دوره اجرا محدود می‌شد اما این رویه تغییر کرده و هر چقدر در مراحل و طراحی‌های ابتدایی به ایمنی پرداخته شود و در برنامه‌ریزی‌های ابتدایی ایمنی بیشتری لحاظ شود، اثرگذاری بیشتری خواهد داشت و هزینه‌های تغییر هم کاهش پیدا می‌کند.

عضو هیئت مدیره نظام مهندسی استان تهران ادمه داد: ایمنی تنها به اجرا محدود نمی‌شود بلکه به طراحی، اجرا، بهره‌برداری و حتی تخریب هم باز می‌گردد به طور مثال در حادثه متروپل یکی از معضلات اساسی تامین ایمنی در هنگام تخریب است. ما به دنبال طراحی، اجرا و بهره‌برداری ایمن هستیم و بر همین اساس اولین کمپین"ساختمان ایمن، شهر ایمن" در استان اصفهان رونمایی می‌شود به امید آنکه این کمپین به همه ما کمک کند که ساختمان‌های ایمن و پایداری داشته باشیم.

انتهای پیام/170

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حادثه ساختمان پلاسکو سازمان نظام مهندسی متروپل حادثه ساختمان پلاسکو سازمان نظام مهندسی متروپل عضو هیئت مدیره سرمایه گذاری حادثه متروپل برنامه ریزی نظام مهندسی بهره برداری برای ایمنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۰۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امداد رسانی پس از سقوط در ارتفاعات کرمان

  به گزارش خبرگزاری صداوسیمای کرمان ، معاون سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان از نجات یک جوان ٣٣ ساله که پس از سقوط در لبه یک پرتگاه در ارتفاعات کوه‌های صاحب‌الزمان(عج) کرمان دچارحادثه شده بود خبرداد.

جمشید حسین‌خانی گفت: پس از اعلام سقوط فردی از ارتفاعات کوه‌های صاحب‌الزمان (عج) به ستاد فرماندهی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی آتش نشانی کرمان، بلافاصله گروه امداد کوهستان سازمان آتش‌نشانی به محل حادثه اعزام شد.

وی افزود: در ادامه، با همکاری نیروهای جمعیت هلال‌احمر شهرستان کرمان و عوامل اورژانس حاضر در محل حادثه، عملیات انتقال و نجات مصدوم به‌صورت تخصصی آغاز شد.

حسینخانی، تصریح کرد: تیم تخصصی امداد و نجات سازمان آتش‌نشانی از ارتفاع، در کمترین زمان به محل سقوط فرد حادثه‌دیده که در لبه یک پرتگاه به ارتفاع ٣٠ متر بود رسیدند و پس از تثبیت، فرد حادثه‌دیده را به صورت تخصصی به پایین کوه و محل استقرار آمبولانس منتقل کرده و به عوامل اورژانس تحویل دادند.

وی، با بیان اینکه شهروندان هنگام رفتن به کوه تجهیزات و کفش مناسب به‌همراه داشته باشند افزود: باید با برنامه قبلی و با رعایت نکات ایمنی در کوه، به پیمایش و حرکت اقدام کنند و با برنامه‌ریزی دقیق در زمان‌بندی، از هرگونه اقدامی که احتمال بروز حادثه و ریسک دارد پرهیز شود.

دیگر خبرها

  • اهمیت کارگر و اثر کار و تولید در اقتصاد بر کسی پوشیده نیست
  • مرگ راکب ۱۵ ساله موتورسیکلت در اثر واژگونی در شهر تلخاب
  • فوت مرد میانسال به دنبال سقوط در چاه
  • پرسپولیس منتظر معرفی عضو هیئت مدیره جدید
  • ۲ بانک رئیس هیئت مدیره پرسپولیس را مشخص می‌کنند
  • هلدینگ خلیج فارس اسیر فضای مجازی نمی‌شود
  • استقرار حاکمیت شرکتی برای پذیرش در فرابورس الزامی شد
  • مرگ کارگر معدن زغال سنگ در کرمان به دلیل نبود ایمنی کار (+ عکس)
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • امداد رسانی پس از سقوط در ارتفاعات کرمان