Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@19:10:50 GMT

۴۵ درصد درآمد هر خانوار مربوط به مسکن است

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۷۳۷۹۲

۴۵ درصد درآمد هر خانوار مربوط به مسکن است

ایسنا/اصفهان سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: در حال حاضر هر خانوار ایرانی ۴۵ درصد درآمد خود را صرف هزینه‌های مسکن می‌کند که این بار سنگینی را بر دوش مهندسان می‌اندازد تا حافظ اموال مردم در برابر انواع مخاطرات باشند.

حمزه شکیب، امشب (یکشنبه، ۸ اسفندماه) در نشست هم‌اندیشی روسای سازمان‌های نظام مهندسی استان اصفهان در بخش‌های ساختمان، کشاورزی، معدن و رایانه، اظهار کرد: فعالیت خوبی در حوزه نظام مهندسی انجام شده و گردهمایی نظام‌های مهندسی برای نخستین بار در کشور ابتکار خوبی از اصفهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، به وجود ۳۱ سازمان نظام مهندسی ساختمان در تمام استان‌های کشور اشاره کرد و گفت: ۶۰۰ هزار عضو در سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور فعال هستند و این سازمان به نوعی بزرگ‌ترین سازمان غیردولتی کشور است.

سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور افزود: همواره از صفر تا صد یک ساختمان توسط مهندسین طراحی، ساخته، نظارت و در نهایت نگهداری و تعمیرات می‌شود.

وی با اشاره به سه اصل تعریف شده در نظام مهندسی ساختمان طی ۲۶ سال گذشته، گفت: اصل نخست دوران شکل‌گیری و اثباتی سازمان است؛ اصل دوم آزمون استقلال و تاثیرگذاری است و به نوعی این سازمان هیچ بودجه و اعتباری از دولت دریافت نمی‌کند و اصل سوم به‌عنوان اصل مرجعیت علمی و حرفه‌ای است که به دنبال اثبات آن هستیم.

شکیب با تاکید بر اینکه مقررات ملی ساختمان ایران جزو بهترین مقررات‌های دنیاست، افزود: می‌خواهیم فاصله بین اجرا و علم را در حوزه نظام مهندسی ساختمان کم کنیم.

وی تصریح کرد: در حال حاضر هر خانوار ایرانی ۴۵ درصد درآمد خود را صرف هزینه‌های مسکن می‌کند که این بار سنگینی را بر دوش مهندسان می‌اندازد تا حافظ اموال مردم در برابر انواع مخاطرات باشند و از سوی دیگر باید بتوانیم عمر مفید ساختمان‌ها را افزایش دهیم.

به گزارش ایسنا، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان نیز در این نشست، اظهار کرد: هدف از برپایی این نشست تعامل بین نظام‌های مهندسی و استفاده از تجربیات یکدیگر است.

احمد بناکار گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان اصفهان در دوره جدید و با توجه به رویکرد مدیریت شهری تفاهم‌نامه‌هایی را امضا کرده، همچنین این سازمان در تعامل با بنیاد مسکن، شرکت شهرک‌های صنعتی، آتش نشانی، اداره کل استاندارد و فنی و حرفه‌ای در حال انعقاد تفاهم‌نامه است.

وی تصریح کرد: به دنبال میثاق‌نامه در سازمان‌های نظام مهندسی استان اصفهان هستیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی مسكن سازمان نظام مهندسي سازمان نظام مهندسی ساختمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۳۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا ژاپن سیاست تخریب و ساخت مجدد دارد؟

ساختمان‌های بسیاری از مناطق ژاپن برای طولانی‌مدت طراحی نشده‌اند، بلکه عمر مفید ۳۰ ساله دارند و وقتی صاحب خانه از دنیا می‌رود، خانه او برای ساختن خانه جدید تخریب می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، سیاست تخریب و ساخت دوباره ساختمان‌ها برای بسیاری از پروژه‌های توسعه حومه‌شهری ژاپن صدق می‌کند. خسارات و تخریب‌های جنگ جهانی دوم در کشور ژاپن، به شدت این کشور را با مشکل کمبود عرضه مسکن در برابر تقاضا مواجه کرد و دولت این کشور طی دوران پس از پایان جنگ در سال ۱۹۴۵ اقدامات زیادی از جمله ایجاد سازمان‌ها، نهادها و وضع قوانینی در جهت سیاست جدید مسکن انجام داد. یکی از این اقدامات، ساخت مسکن‌های حاشیه‌شهری و ارزان‌قیمت به‌عنوان راه‌حلی اضطراری در این مناطق بود.

به دلیل محدودیت‌های زمانی و مکانی، کیفیت ساخت این ساختمان‌ها ضعیف بود که موجب شد از نظر استاندارهای فعلی ژاپن در سطح پایینی قرار داشته باشند. رشد اقتصادی سریع در دوران پس از جنگ جهانی، ژاپن را به یکی از کشورهای پیشرو در زمینه صنعت تبدیل کرد و این خانه‌های ارزان‌قیمت دیگر پاسخگوی نیاز مسکن‌های با کیفیت نبود.

علاوه بر این، زمین‌لرزه‌های مکرر این جزیره به مرور زمان قوانین را تغییر داد و بر اساس قانون جدید خانه‌های ساخته‌شده دوران پس از جنگ که ساختمان‌های نسل دوم نامیده می‌شدند، باید در سال ۱۹۹۰ تخریب می‌شدند.

بدیهی است که مردم ژاپن برای زندگی در خانه‌های قدیمی که مطابق با مقررات آن زمان ساخته شده‌اند و شرایط آن‌ها نشان‌دهنده پایان عمر مفید آن‌ها است، ارزشی قائل نیستند. این ساختمان‌ها پس از فوت صاحب خانه تخریب می‌شوند و با مسکن‌های با کیفیت و پیرو استاندارد بالاتر جایگزین می‌شوند. اکنون ساختمان‌های ساخته‌شده در زمین‌های این مناطق در سومین تکرار خود هستند. بر اساس استانداردهای جدید خانه‌ها باید تا حد امکان پایدار ساخته شوند و حداقل چندین دهه و در صورت امکان چند قرن دوام داشته باشند.

قوانین ساخت‌وساز در ژاپن

در طول فرایند ساخت‌وساز یک ساختمان، مقدار انرژی تجسم‌یافته و انرژی مورد نیاز برای ساخت، حمل‌ونقل و مدیریت مواد، بسیار زیاد است، به‌طوری‌که فعالیت‌های ساختمانی تقریباً ۳۵ درصد از انتشار جهانی دی‌اکسید کربن را تشکیل می‌دهد. بنابراین خانه‌های ۳۰ ساله دوران پس از جنگ، پایدار نیستند و الزامات شهر پایدار را برآورده نمی‌کنند. بر اساس کتاب «۱۰۱ قانون اساسی برای ساختمان‌ها و شهرهای پایدار» دوام، انعطاف‌پذیری و بهره‌وری انرژی باید سنگ بنای معماری پایدار در نظر گرفته شود. سیاست‌های طراحی شهری فراتر از جنبه‌های معماری هستند و در معادلات بهره‌وری، حمل‌ونقل را نیز در نظر می‌گیرند.

تغییر پارادایم در شهرسازی «حومه» ژاپن

تکنیک تخریب و ساخت زمین‌های حومه‌شهری به دلیل اثرات زیست‌محیطی که در هزینه‌های ساخت‌وساز منعکس می‌شود، در حال تغییر است. همچنین با کاهش جمعیت و افزایش سن، بیشتر مردم حومه‌ها را ترک می‌کنند و در کلان‌شهرها و مراکز شهری ساکن می‌شوند.

آمار نشان می‌دهد که در حال حاضر مردم ژاپن ۱۳ درصد مناطق حومه‌شهری را ترک کرده‌اند و پیش‌بینی می‌شود که این رقم تا سال ۲۰۳۳ به حدود ۳۰ درصد خواهد رسید که معادل ۲۱.۷ میلیون خانه متروکه است. خانه‌های متروکه و زمین‌های بدون صاحب برای کشور مشکل ایجاد می‌کند و موجب می‌شود که تعداد معدودی از مردم که هنوز در این مناطق زندگی می‌کنند، نتوانند با پرداخت مالیات زیرساخت‌های عمومی خود مانند شبکه‌های قطار، بیمارستان‌ها یا جاده‌ها را حفظ کنند. بنابراین طرح «بازسازی، نه تخریب» در شهرها و برنامه‌های توسعه حومه شهرهای بزرگ راه‌اندازی شد که بر اساس آن، خانه‌های بالای ۳۰ سال تخریب نمی‌شوند، مگر این‌که مقررات مربوط به زلزله را نقض کنند.

به این ترتیب بسیاری از جوانان در خانه‌های قدیمی ساکن می‌شوند و در صورت امکان آن‌ها را نوسازی می‌کنند تا هم‌زمان از مزایای ساختمان موجود و ایده‌های بازسازی استفاده کنند. بدیهی است که هزینه بازسازی یک ملک بسیار کمتر از تخریب و ساخت دوباره آن است، جنبه‌ای که امروزه نسل جوان به آن توجه می‌کند و رویه ژاپنی‌ها برای تخریب و ساخت ساختمان‌های جدید مطابق با سیاست‌های پایداری را پایان می‌دهد.

کد خبر 750611

دیگر خبرها

  • کسب درآمد ارزی شرکت ایپکو از محل صادرات خدمات فنی مهندسی
  • پیش بینی ایرانی ها از ۵ سال آینده کشور چیست؟ (+اینفوگرافی)
  • در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود
  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • ۸۰ درصد جمعیت اصفهان جزو جامعه کارگری هستند
  • این استان رکورد دار آمار حیوان گزیدگی در کشور
  • تخریب کامل ۱۲۰ ساختمان در حادثه آتش سوزی شفت
  • بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را این استان دارد | بیشترین گزیدگی ها مربوط به کدام حیوان است؟
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • چرا ژاپن سیاست تخریب و ساخت مجدد دارد؟