Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی تقی‌پور روز پنجشنبه و در آستانه روز خبرنگار در حاشیه بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز اصفهان در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: کشاورزان در سه دسته ۲۰ تا ۳۰ سال، ۳۰ تا ۵۰ سال و ۵۰ سال به بالا دسته‌بندی می‌شوند که بیشتر آنها در دسته سوم و ۵۰ سال به بالا قرار دارند.

وی ادامه داد: جوانان ما رغبتی به فعالیت در بخش کشاورزی ندارند و اصلاح هرم نیروی انسانی در بخش کشاورزی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان افزود: اصلاح هرم سنی کشاورزی مستلزم فراهم کردن فضای ورود کارشناسان جدید و باانگیزه به این بخش و افزایش سطح دانش کشاورزی است.

وی خاطرنشان کرد: مشکلات بخش کشاورزی امروز استان و کشور ناشی از این است که کارشناسان کشاورزی فاقد مهارت لازم، کارشناس مهارت دیده را نمی‌پذیرند.

تقی‌پور، شیب نمودار افراد بالای ۵۰ سال در بخش کشاورزی را خیلی تندتر از نمودار نیروی جوان و دیگر فعالان این بخش توصیف کرد.

وی با بیان‌اینکه بیش از ۱۸ سال از تاسیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در کشور می‌گذرد، گفت: نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر کارشناس کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست در کشور توسط نظام مهندسی سازماندهی شده‌اند که سهم استان اصفهان در این زمینه ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر است.

رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان، یکی از مسائل اساسی این سازمان را اجرا نشدن دقیق قوانین اعلام و  ابراز امیدواری کرد که با همفکری و هم‌افزایی با رسانه‌ها و خبرگزاری ایرنا بتوانیم شرایط جاری را در بخش کشاورزی بهبود بخشیم.

وی اظهار داشت: بر اساس قانون، افزایش بهره‌وری و سیاست‌های کلی اصل ۴۴ اختیارات خوبی به بخش خصوصی بویژه سازمان نظام مهندسی و سازمان نظام دامپزشکی داده شده اما حمایت لازم و تکالیف قانونی که برای دستگاه‌های اجرایی تعیین شده است بخوبی انجام نمی‌شود.

تقی‌پور بیان کرد: امروز با خیل عظیم دانش‌آموختگان بیکار در بخش کشاورزی مواجهیم اما دانشگاه‌ها، همچنان دانشجوی کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی جذب می‌کنند و پس از فراغت از تحصیل بدلیل‌اینکه تنها یکسری اطلاعات تئوریک فراگرفته‌اند و کارآزموده نیستند با مشکل جدی در زمینه اشتغال مواجه می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه امسال سند جهش تولید در سازمان نظام مهندسی تدوین شد، دانش گستری و تقویت ورود جریان سرمایه‌های مردمی به بخش کشاورزی را ۲ راهبرد اصلی این سند برشمرد.

رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان با بیان اینکه تولیدات کشاورزی با روش‌های سنتی انجام می‌شود، تصریح کرد: دانش کشاورزی امروز ما بصورت سینه به سینه و تجربی از پدران به نسل بعدی منتقل شده و علم و دانش جایگاه چندانی در آن ندارد.

به گفته وی، در بعضی از حوزه‌های بخش کشاورزی از جمله دامپروری به موفقیت‌های خوبی دست پیدا کردیم اما در حوزه‌های زراعت و تولید محصولات گلخانه‌ای باید بیشتر کار کنیم.

تقی‌پور گفت: از مجموع صددرصد سرمایه‌گذاری در سه بخش اقتصادی، صنعت، خدمات و کشاورزی، بر اساس آمار مرکز پژوهش های مجلس، تنها ۴.۵ درصد در بخش کشاورزی است که شامل سرمایه‌های دولتی و خصوصی می‌شود.

وی ادامه داد: نزدیک به ۲۳ درصد از اشتغال و ۱۴ درصد از تولید ناخالص ملی در بخش کشاورزی محقق می‌شود و در صورتی که یک درصد این سرمایه‌گذاری‌ها را افزایش دهیم بطور قطع در تولید ناخالص ملی، اشتغال و تامین سرمایه و استقلال امنیت غذایی اثر مثبت خواهد گذاشت.

به گفته رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان، این استان سال گذشته رتبه نخست سطح زیر کشت محصولات گلخانه‌ای را در کشور به خود اختصاص داد.

تقی‌پور با اشاره به آمار دانش‌آموختگان بخش کشاورزی اضافه کرد: در پنج سال گذشته از هر یک هزار نفر فعال بخش کشاورزی در کشور تنها هشت نفر تحصیلات مرتبط داشتند اما امروز این رقم به ۱۲ نفر رسیده است.

به گزارش ایرنا، اصفهان با داشتن ۱۲ درصد از مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی در کل کشور از رتبه برتر صدور و سازماندهی این مراکز در بین سایر استان‌ها برخوردار است.

این استان ۱۰.۷ میلیون هکتار زمین دارد که  حدود ۵ درصد آن یعنی ۵۴۶ هزار هکتار متعلق به بخش کشاورزی است.

در زمان حاضر از ۵۴۶ هزار هکتار زمین‌های کشاورزی استان فقط حدود ۳۵ درصد آن(معادل ۱۹۷ هزار هکتار) زیر کشت می‌رود.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور اصفهان وزارت جهاد کشاورزی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور اصفهان رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی بخش کشاورزی تقی پور ۵۰ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۵۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرلشکر سلامی: رفع محرومیت تنها با نیروی انسانی مخلص امکان‌پذیر است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیام تبریک به مناسبت فرا رسیدن ۱۷ اردیبهشت ماه روز  بسیج سازندگی گفت: حضور مجاهدانه و هوشمندانه در صحنه‌های پرمسئوولیت خدمت رسانی و مردم یاری با نصب العین قرار دادن منویات و رهنمود‌های حکیمانه رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامی از شاخصه‌های برجسته‌ی «سازمان بسیج سازندگی» است.

متن پیام به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

 کار جهادی به معنای کار برخاسته از ایمان و به کارگیرنده هرچه بیشتر از ظرفیت وجودی انسان است مقام معظم رهبری (مدظله العالی)

۱۷ اردیبهشت ماه در تقویم تاریخی میهن اسلامی مزین به نام "بسیج سازندگی" از نهاد‌های روییده از بطن حقیقت انقلاب اسلامی است؛ امروز بسیج سازندگی ارائه تعریف نوینی از مدیریت جهادی در عرصه‌های خدمت خالصانه و بی منّ و اذی در پرتو ولایتمداری در مسیر تابناک آرمان‌های انقلاب اسلامی به شمار می‌رود.

بسیج سازندگی طی سال‌های فعالیت خود با اتکا به انگیزه و همت والای جوانان مومن و انقلابی و ورود به میدان‌های سازندگی، خدمت رسانی و محرومیت زدایی و دیگر عرصه‌های مختلف نیاز کشور به ویژه عمرانی، آبرسانی، نهضت کمک‌های مومنانه، اقتصاد مقاومتی و نهضت مسکن محرومان و شتافتن به کمک مردم در بلایای طبیعی، به شایستگی از توانمندی‌های شگفت آور و غیر قابل انکار خود برای آبادانی ایران عزیز رونمایی کرد و با ترسیم نقش موثر پویا و حیاتبخش تجربه گرانبها و الهام بخشی فراروی علاقمندان به انقلاب و نظام اسلامی فراتر از جغرافیای این سرزمین گشود.

حضور مجاهدانه و هوشمندانه در صحنه‌های پرمسئولیت خدمت رسانی و مردم یاری با نصب العین قرار دادن منویات و رهنمود‌های حکیمانه رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی امام خامنه‌ای (مد ظله العالی) از شاخصه‌های برجسته‌ی " سازمان بسیج سازندگی" است که موجبات گسترش فرهنگ و تفکر ناب جهادی بعنوان یادگار ارزشمند حضرت امام خمینی (ره) را بین جوانان ایران اسلامی رقم زده است.

اینک در گام دوم انقلاب اسلامی که تجلی عزت مداری، اقتدار، پیشرفت و شکوه ایران عزیز در مسیر تمدن سازی و درک عصر ظهور است، باور داریم رفع محرومیت تنها با اتکال به خداوند متعال و برخورداری از تفکر و روحیه جهادی و عمل انقلابی و اعتماد به نیروی انسانی مخلص و شیفته خدمت و فداکاری امکان‌پذیر خواهد بود.

اینجانب سالروز تشکیل بسیج سازندگی را به مسئولین ارجمند و یکایک جهادگران خدوم این نهاد مقدس تبریک می‌گویم و امیدوارم حرکت متعهدانه و مخلصانه جهادگران ولایی و انقلابی تحت تعالیم اسلام ناب محمدی (ص) و آموزه‌های تاریخی انقلاب، در راستای جلب رضای پروردگار و خرسندی رهبر عزیز و جانباز انقلاب و آرامش بخشی به ملت شریف ایران، شکوهمندانه و پرفروغ‌تر از گذشته تداوم یابد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتقاد شدید فرماندار رزن از نحوه استخدامهای جهاد کشاورزی
  • کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان
  • ترکیب جمعیتی از چالش های البرز است/ تردد نیروی کار استان به تهران
  • معلم مولد نیروی انسانی و گران‌ترین ثروت است
  • کمبود نیروی انسانی و بودجه پیشگیری در حوزه مدیریت بحران
  • سرلشکر سلامی: رفع محرومیت تنها با نیروی انسانی مخلص امکان‌پذیر است
  • وضعیت نابسامان نیروی کار در خراسان رضوی
  • نیروی زمینی ارتش ۴۶ هزار شهید تقدیم نظام کرده است
  • معلم انسانی‌ترین و گرمترین عنصر نظام آموزشی است
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد