Web Analytics Made Easy - Statcounter

نمای رومی و یونانی که به کلاسیک نیز شناخته می شود، شباهت و کپی برداری از مصالح، جزییات و تناسبات ساختمان‌های دوره کلاسیک یونان و روم باستان یا دوره نئوکلاسیک است. در این نوع نما از سنگ‌های تراورتن، مرمر، گرانیت و برخی مواقع هم از سیمان سفید استفاده می‌شود.

علی محجوب روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در سالن اجتماعات سازمان نظام مهندسی ساختمان اصفهان افزود: در سال‌های اخیر شاهد گسترش استفاده از سبک‌های نمای رومی یا یونانی در ساختمان‌سازی شهرهای مختلف از جمله اصفهان هستیم در حالی‌ که این نماها، سنخیتی با اقلیم و جغرافیای کشورمان ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه ناهمگونی نَما یکی از دغدغه‌های جدی نظام مهندسی ساختمان اصفهان است، اظهار داشت: هر کشور و منطقه‌ای با توجه به تمدن و شرایط اقلیمی خود دارای سبک‌های معماری است و ایران نیز چهار سبک شاخص معماری دارد اما در سال‌های اخیر با افزایش استفاده از سبک‌های اروپایی مواجه شده‌ایم.

محجوب با اشاره به اینکه اگر هر یک از سبک‌های معماری در جایگاه اصلی خود استفاده نشود با مشکل روبه‌رو خواهیم شد، تصریح کرد: استفاده از سبک‌های نمای رومی و یونانی در اصفهان به نزدیکی آثار و بناهای فاخر ملی رسیده است و وضعیت بدتری در مقایسه با شهرهایی مانند یزد دارد.

وی با بیان اینکه سبک‌های رومی و یونانی متعلق به اروپا و متناسب با شرایط جغرافیایی آن است، این پرسش را مطرح کرد که آیا در ساختمان‌سازی کشورهای ایتالیا یا یونان از سبک‌های ایرانی، صفوی یا اصفهان استفاده می‌شود.

نایب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان اصفهان با تاکید بر اینکه بر اساس ضوابط بالادستی، استفاده از نمای رومی ممنوع است، خاطرنشان کرد: اما در عمل، این موضوع توسط برخی بساز و بفروش‌ها و سوداگران در حال اجراست.

به گفته وی، برای کمرنگ کردن این پدیده نیازمند اراده وسیع در سطح مهندسان طراح ساختمان و مسوولان نهادهای مربوطه از جمله وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و کشور و شهرداری‌ها هستیم

نایب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان اصفهان همچنین با اشاره به ساختمان‌هایی که به حریم آثار تاریخی و میراث فرهنگی اصفهان تجاوز کرده‌اند، گفت: چند مورد از این ساختمان‌ها از جمله در جوار چهارباغ عباسی و خیابان استانداری و سعدی وجود دارد که به حریم ارتفاعی آثار تاریخی از جمله میدان نقش جهان تجاوز کرده‌اند.

به گفته وی، مالک یکی از این ساختمان‌ها از دیوان عدالت اداری آرایی گرفته و در حال احداث ساختمان است و بنای او  ممکن است از ارتفاع مجاز در محدوده میدان نقش جهان تجاوز کند.

محجوب با تاکید بر اینکه لازم است این معضل توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان اصفهان و رسانه‌ها پیگیری شود، هشدار داد: اگر این پدیده ادامه یابد، مجموعه نقش جهان در خطر حذف شدن از آثار جهانی قرار می‌گیرد.

وی در پاسخ به اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان چه اقدامی در این زمینه می‌تواند انجام دهد، افزود: ما از نظر قانونی می‌توانیم با مسوولان و مراجع ذیربط مکاتبه کنیم و از آنها بخواهیم تا این موضوع را پیگیری و مهندسان معمار و شهرساز نیز از نظر صنفی می‌توانند این امر را مطالبه کنند.

وی در باره افزایش قیمت مسکن در ماه‌های اخیر نیز اظهار داشت: در این موضوع فقط نقش سوداگران مطرح نیست بلکه قیمت زمین، هزینه ساخت و ساز، ارزش پولی ملی، شرایط اقتصادی کشور، عوارض شهرداری و امور اداری نیز دخیل است.

نایب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان اصفهان در باره ساختمان‌های سبز نیز گفت: از سال ۹۷ کنترل نقشه‌های معماری را برای مبحث ۱۹ مقررات ساختمان الزامی کردیم که مربوط به بهینه سازی مصرف انرژی بویژه در جداره‌های خارجی ساختمان، فضای آزاد دیوارها، پشت بام و کف‌هاست که این نخستین گام برای صرفه‌جویی انرژی و طراحی خانه‌های سبز محسوب می‌شود.

سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان سال ۱۳۷۴ تاسیس شد و دارای ۳۲ هزار عضو در رشته‌های مهندسی عمران، معماری، برق، مکانیک، شهرسازی، نقشه برداری و ترافیک است.

برچسب‌ها اصفهان مسکن سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اصفهان مسکن سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور اصفهان مسکن سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور سازمان نظام مهندسی ساختمان اصفهان رومی و یونانی ساختمان ها نمای رومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۴۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، هشتاد و هفتمین جلسه کمیته ایمنی برای بررسی وضعیت ساختمان های ناایمن مناطق ۳،۴،۵،۶،۷،۹، ۱۱،۱۲و ۱۳ با حضور شهرداران این مناطق در محل شورای اسلامی شهر تهران برگزار و وضعیت ساختمان های بحرانی و بسیار خطرناک بررسی شد.   مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: کمیته ایمنی نشان داده که در پیگیری ایمن سازی ساختمان های ناایمن بحرانی و میان خطر جدی است.   بابایی سخت گیری در حوزه ایمنی را به نفع شهروندان و مالکان و افرادی که در ساختمان های ناایمن تردد می‌کنند عنوان کرد و افزود:شهریور ماه پایان مهلت رسیدگی به ۱۲۹ ساختمان است و باید تا این تاریخ گزارش ایمن سازی این ساختمان های به شهروندان ارایه شود.   عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه مسئول مستقیم رسیدگی به ساختمان های ناایمن، شهرداران نواحی هستند، گفت: اجرای دستورالعمل مصوب شورای شهر شامل ارایه اخطار ، نصب بنر اطلاع‌رسانی و تشکیل پرونده قضایی، و پس از آن قطع انشعابات الزامی است.   وی با بیان اینکه قرار بود تا پایان سال ۱۴۰۲ ایمن سازی ساختمان های بحرانی تمام شود اما عقب ماندگی وجود دارد؛ اظهار داشت: وضعیت ساختمان های ناایمن و بلند مرتبه نسبت به ابتدای دوره ششم وضعیت بهتری است اما همچنان برخی مالکان نسبت به ایمن سازی و اخطارهای شهرداری و آتش نشانی بی توجه هستند.   وی افزود: از جمله، مالکان ساختمان های شرکت بستنی پاک در منطقه ۹، انبار خانه کارگر در منطقه ۹ و بیمارستان بوعلی در منطقه ۱۳ تاکنون برغم اینکه نیروی انسانی بسیاری در آنها تردد دارند و ساختمان بیمارستان بوعلی که روزانه پذیرای بیماران است؛ اقدامی برای ایمن سازی انجام نداده اند.   وی با بیان اینکه این حق را برای شهروندان قائل هستیم که با وضعیت ساختمان های ناایمن شهر آشنایی داشته باشند و از تردد در آنها خودداری کنند، تاکید کرد: در صورت بروز هر نوع حادثه ای در ساختمان بستنی پاک، بنیاد مستضعفان؛ حادثه در انبار خانه کارگر، حزب اسلامی کار و حادثه در بیمارستان بوعلی، دانشگاه آزاد اسلامی باید پاسخگوی افکار عمومی باشند که چرا به اخطارها بی توجهی نموده اند.   بابایی تأکید کرد: طی سه سال از شورای شهر تلاش کردیم مالکان ساختمان های ناایمن را ترغیب به ایمن سازی کنیم اما برخی مقاومتها که منشا آن نامشخص است، از ایجاد حوادثی مشابه پلاسکو و خسارت به جان و مال شهروندان، ترسی ندارند.

رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تاکنون قوه قضاییه همکاری خوبی با مدیریت شهری داشته است، خاطر نشان کرد: قوه قضاییه در خصوص این سه ساختمان نیز حتما ورود خواهد کرد .

بابایی تاکید کرد: مدیران شهری و مالکان ساختمان های ناایمن با مرور حادثه پلاسکو باید از این حال به درس عبرت بگیرند و خودشان برای ایمن‌سازی پیش قدم شوند.

بر اساس این گزارش جلسه کمیته ایمنی طی دو سال اخیر در محل شهرداری های مناطق برگزار شد و مصوبات این جلسات با جدیت پیگیری شد اما اکنون و در دور جدید جلسات کمیته ایمنی ، این جلسات با حضور شهرداران مناطق و نواحی در محل شورای شهر برگزار می شود تا شهرداران پاسخگوی عملکرد خود در این حوزه باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساختمان سازی، بیشترین حوادث کار را در لرستان دارد
  • ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران
  • بوستان رازی به محیط ویژه برای نوجوانان تبدیل می شود
  • حل معضل کمبود پزشک زن در کشور اولویت مسئولان نیست
  • ایمن‌سازی درختان خطرآفرین در اصفهان
  • ایمن‌سازی درختان خطر آفرین در اصفهان
  • کشف کمیاب‌ترین «رنگ» دنیای باستان در یک حمام رومی؛ رنگی گران‌تر از طلا (+عکس)
  • آغاز احداث محور ارتباطی روستا‌های شمالی دهاقان به مهیار
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • رئیس کل سازمان نظام پزشکی عنوان کرد؛ اهمیت جایگاه مامایی در خروج از سیاه چاله جمعیتی